5000 lei net: salariul minim pe care îl cer tinerii din IT&C în 2023 pentru joburile entry-level

Angajatorii oferă salarii nete pe Hipo.ro între 2000 și 8000 lei tinerilor fără experiență

Hipo revine cu ultimele date referitoare la așteptările salariale din partea tinerilor din piața muncii actuală, la nivel național. Conform răspunsurilor a peste 750 de respondenți la studiul Generația Z pe Piața Muncii în 2023, media salariilor dorite pentru pentru programele de internship de încadrează între 1700 și 3000 lei net. Pentru joburile entry-level, așteptările salariale ale tinerilor sunt între 3200 și 5000 lei. Companiile care își afișează salariul net pentru joburile entry-level disponibile în momentul actual pe Hipo oferă între 2000 și 8000 lei, în funcție de industrie.

 

Peste 750 de tineri care au participat la studiul „Generația Z pe Piața Muncii”, realizat de Catalyst Solutions, au răspuns la întrebarea „Care sunt așteptările tale salariale?”. Pentru joburile entry-level, tinerii cu studii în IT&C cer în medie un salariu net de 5000 lei, în inginerie 4000 lei, în aria business 3500 lei, iar în științe sociale 3200 lei. Studiul cuprinde și rezultatele din anii anteriori în ceea ce privește media ofertelor salariale cerute de candidați, în funcție de domeniu. Cea mai mare creștere a așteptărilor din 2021 până în 2023 se remarcă în IT&C.

„Vorbim despre o piață a candidaților la momentul actual. Comparativ cu anul trecut, observăm că cea mai mare creștere în media așteptărilor salariale este în industria IT&C, urmată apoi de inginerie, domeniul business și științele sociale. Față de 2021, cerințele candidaților au crescut considerabil. Acum 2 ani, tinerii care aplicau la joburi în IT&C cereau la angajare cu aproape 60% mai puțin față de așteptările lor salariale din prezent. Angajatorii sunt conștienți de această creștere și în celelalte industrii, iar din acest motiv aleg să comunice transparent pachetul salarial oferit pentru joburile deschise pe Hipo.” – Dragoș Gheban, Managing Partner @Hipo.ro

Entry Level Data

Secțiunea „Salarii” este disponibilă pe Hipo.ro, site de joburi destinat atât persoanelor care își caută un job, cât și angajatorilor interesați să cunoască ultimele tendințe în ceea ce privește ofertele pe piața muncii actuală din România.

Nivelul salarial continuă și în 2023 să se stabilească în funcție de experiența candidatului și aria de activitate. Conform studiilor realizate de Catalyst Solutions, unul dintre cele mai importante criterii pentru obținerea unui job entry-level este ca tinerii să urmeze înainte un program de internship.

O companie din domeniul HR oferă pentru un job entry-level, adresat candidaților cu minimum un an experiență, un salariu net între 2500 – 3000 lei. Un loc de muncă pe același nivel de experiență, în aria customer support – client service, pentru cunoscătorii de limba germană sau franceză oferă un salariu între 4400 și 6000 lei net. În industria IT&C, joburile deschise pentru candidații cu 1-5 ani experiență au disponibile salarii între 4000 și 8000 lei net.

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reunește 3.500 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.
  • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 1 și 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.
  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Recent Posts

Leave a Comment